Kapustové karbanátky se sýrem

2.43

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g šunka nebo slanina, salám...
    • sůl
    • česnek nebo koření či bylinky dle chuti
    • 50
      g hladká mouka na zahuštění směsi, dle potřeby
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • strouhanka na obalování
    • pepř mletý
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 200
      g sýr dle chuti, nastrouhaný: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Poté kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: