
2.5
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr,… více o Veganské tofu lasagne se špenátem
Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji… více o Cannelloni se špenátem
Cibuli, špenát a cuketu nakrájenou na kostky podusíme. V míse si připravíme nakrájené rohlíky, nastrouhaný sýr,… více o Cuketa se špenátem
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. … více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce… více o Pórkový nákyp
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme… více o Tátova chuťovka
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy,… více o Trampské fazole
1. Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metličkou, až se všechna… více o Čokoládová vášeň alias Horká čokoláda
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.… více o Vepřová játra na slanině
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy,… více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Hermelíny, salám a vejce nahrubo nastrouhejte do mísy. Přidejte majolku, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Důkladně… více o Hermelínová pomazánka trochu jinak
Smícháme tvaroh se šťávou ze sardinek, zakápneme citronovou šťávou. Rybičky rozmačkáme na kašičku a smícháme s tvarohem… více o Moje nej pomazánka
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zmrazenou zeleninu (kdyby nebyla zmrazená, brzy by se rozvařila) a na kostičky… více o Zeleninová polévka
Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a… více o Dukátové buchtičky "mňam"
Do mísy vsypeme všechny ingredience a vše pečlivě prošleháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a pečeme v… více o Perník - buchta