Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno, rajčatový protlak, trochu kečupu podle chuti, sůl, pepř a oregano. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem tak, abychom všeho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou. Přidáme muškátový oříšek, trochu soli a vaříme, až omáčka zhoustne. Stáhneme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný eidam a mícháme, až se úplně rozpustí. Výsledkem by měla být hustší omáčka.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve položíme vrstvu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagní, na ni opět masovou směs a sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvami lasagní, masové směsí a sýrové omáčky. Končíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme sýrovou omáčku, zasypeme nastrouhaným eidamem a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C približně 35–40 minut, dokud není sýr mírně dozlatova.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku