Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně překrojíme napůl, jádra a okolí stopky odstraníme.
Bulgur scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a spolu s kořením přidáme do směsi. Osolíme a rukama dobře vyhněteme. Vytvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni osmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Podáváme posypané petrželkou.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem