Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně překrojíme napůl, jádra a okolí stopky odstraníme.
Bulgur scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a spolu s kořením přidáme do směsi. Osolíme a rukama dobře vyhněteme. Vytvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni osmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Podáváme posypané petrželkou.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu