Kinderkoláč – zákusek jako od cukrářky

4

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň II.
    • 300
      g máslo
    • 1
      l mléko
    • 9
      ks žloutek
    • 9
      lžíce cukr krystal
    • 2,5
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      lžíce kakao
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 9
      ks bílek
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • 9
      lžíce cukr
  • Náplň III.
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 2
      kelímek šlehačka
    • cukr dle chuti
  • Na ozdobu
    • kakao nebo strouhaná čokoláda
  • Náplň I.
    • 100
      g čokoládový krém polotovar

Postup přípravy receptu

  • Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečicí plech dáme pečicí papír, pomastíme jej a nasypeme po celé ploše ořechy. Na ně nalijeme těsto a upečeme do růžova. Ještě teplé těsto vyndáme na podložku, obrátíme papírem nahoru, ten odstraníme a na teplý moučník rozetřeme čokoládový krém. Necháme vychladit.
  • Připravíme vanilkový krém tak, že smícháme žloutky s mlékem a cukrem, přivedeme k varu, přidáme pudinky, povaříme a necháme vychladit. Našleháme máslo, postupně zašleháme pudink, rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Na moučník dáváme střídavě lžící světlý a tmavý krém, trochu vidličkou promícháme a srovnáme. Na tento krém dáme šlehačku připravenou se ztužovačem obvyklým způsobem. Nakrájíme na kostky a na talířcích ještě přizdobíme. Připravíme si 3 proužky alobalu, ty dáme trochu od sebe na šlehačku, posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Štětečkem z alobalu kakao smeteme na talířek – na něm vytvoří ozdobu, odstraníme alobal a moučník má proužky jako zebra.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: