
3.75
Rozklepneme vejce a přidáme mléko, abychom v odměrce i s vejcem dorovnali hladinu na 500 ml. Dále přidáme mouku, špetku… více o Klasické palačinky mojí maminky
Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení… více o Klasické tiramisu
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut – dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Slavit nemusíte jen začátek prázdnin, ale i jejich konec, který se bohužel nezadržitelně blíží… Celý článek
Devětadvacetiletý Luke Vincentini se na rozdíl od většiny cukrářů nevěnuje jen klasickým… Celý článek
Když na konci léta dozrají hrušky, je důležité je rychle zpracovat, aby se nezkazily. Pokud je… Celý článek
Dokonalé jídlo začíná dokonalou přípravou. Profesionální kuchaři to dobře vědí, příprava… Celý článek
Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme… více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Heru rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme. Rozdělíme na dva díly a… více o Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty. více o Tatarská pomazánka na topinky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a… více o Tvarohová roláda s hruškami
Rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na kolečka, v jakémkoliv pořadí navrstvíme do olejem vymazené zapékací mísy,… více o Zapečená zelenina s balkánem
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Z lineckého těsta si vyválíme plát, vykrájíme a upečeme vajíčka. Můžeme i použít jiné těsto, já pekla z těsta na… více o Sladká malovaná vejce
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby… více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme… více o Likér z ledových kaštanů
Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku… více o Afrika řezy