Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to trvá asi 1–2 minuty. Hmotu necháme za občasného promíchání skoro vychladnout. Potom do ní zapracujeme vejce, každé samostaně, dokud není těsto lesklé a hladké. Na válu společně se zbylou moukou vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme čtverečky podle velikosti ovoce. Uděláme knedlíčky a vaříme je asi 5 minut. Hotové posypeme tvarohem, práškovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem