Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to trvá asi 1–2 minuty. Hmotu necháme za občasného promíchání skoro vychladnout. Potom do ní zapracujeme vejce, každé samostaně, dokud není těsto lesklé a hladké. Na válu společně se zbylou moukou vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme čtverečky podle velikosti ovoce. Uděláme knedlíčky a vaříme je asi 5 minut. Hotové posypeme tvarohem, práškovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky