
2.6
- svařit vodu a tuk - mícháme ve vodní lázni - pak vsypat mouku, dobře promíchat - po vychladnutí postupně zašlehat… více o Věnečky z odpalovaného těsta II.
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu, stáhneme plamen a najednou vsypeme mouku. Mícháme, až z toho vznikne jakoby… více o Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta
Podzim mnoho lidí považuje za nejkrásnější období roku. A není divu. Svěží vzduch, příroda… Celý článek
Bedly konečně rostou a možná se i vám podařilo najít plný košík těchto výborných hub.… Celý článek
Rolky, rolády, pečeně... To všechno musí držet pěkně pohromadě a pomůže k tomu jeden krátký… Celý článek
Urodilo se vám letos hodně jablek a vy nemáte, kde byste je čerstvá uchovali až do jara?… Celý článek
V mléce rozmícháme droždí, ostatní přísady dáme na vál, přidáme droždí s mlékem a zaděláme těsto. Ihned vyválíme,… více o Kynuté na plechu
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy,… více o Trampské fazole
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. … více o Vepřová žebírka – spareribs
Zaděláme kvásek (se 150 ml vody). Pak do mísy dáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé,… více o Langoše
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasakáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme,… více o Mrkev z Quercy
V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí… více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Hladkou mouku smícháme s droždím a takovým množstvím vody, aby vzniklo měkké, vláčné těsto. Dáme asi na hodinu vykynout… více o Houbová pizza
Rozpuštěnou Heru smícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme, přidáme… více o Perníkovo-jablečná bábovka bez vajec
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc). Těsto si… více o Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky