
2.75
Nejdříve uděláme kvásek a pak zaděláme těsto. Na vále vyválíme těsto, vykrájíme kolečka, na která dáme trochu marmelády… více o Koblihy
Nejprve připravíme kvásek. Do hrníčku dáme několik lžic mouky, 1 lžíci cukru, trochu vlahého mléka, rozdrobené droždí.… více o Pravé koblihy
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím… více o Rychlé koblihy
Cukety jsou výborné nejen do slaných jídel, jako jsou placky, polévky nebo těstoviny. Pořádnou… Celý článek
Dělená strava údajně slibuje snadné hubnutí a lepší trávení, kterého dosáhnete tím, že… Celý článek
Pokud jste doteď měli ze zavařování obavy nebo doma nemáte velký zavařovací hrnec, máme pro… Celý článek
Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Všechny ingredience ušleháme ve šlehači, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý piškot… více o Lehké jablečné řezy
Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme… více o Nebeské řezy
Podélně rozkrojené housky nebo plátky veky pomažeme tence máslem, poklademe plátky šunkového salámu a dáme na plech. Na… více o Tousty s broskvemi
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky… více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe… více o Zelňáky z listového těsta
Kus kus si uvaříme podle návodu. Kuřecí nebo krútí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky,osolime … více o Kuřecí kuskus
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou… více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci… více o Papáčkovy špagety
Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto… více o Výborné koblížky z trouby