Nejdříve uděláme kvásek a pak zaděláme těsto. Na vále vyválíme těsto, vykrájíme kolečka, na která dáme trochu marmelády a přikryjeme druhým kolečkem. Okraje trochu prsty smáčkneme k sobě a pak opět vykrojíme kolečkem. Chvíli necháme kynout a pak smažíme ve velké vrstvě oleje. Po vyndání dobře okapeme a případně dáme na kuchyňskou utěrku odmastit. Nahoru posypeme moučkovým cukrem.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky