
2.6
1. Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky s vodou a cukrem šleháme do zhoustnutí. Pak přidáme mouku… více o Piškotová roláda jednoduše
Na desce smícháme keksy, Salko, kakao, kokosovou moučku a rum. Vypracujeme těsto, které se nelepí. Rozválíme ho na… více o Kokosová roláda II.
Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum (dávám více než je v ingrediencích) a kakao. Rozdělíme na 4 kousky.… více o Kokosová roláda bez vajec
Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Ztužený tuk nastrouháme, přidáme ostatní ingtedience a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka nebo… více o Kokosová kolečka
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme drobný cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou… více o Pařížský mouřenín
Těsto rozválíme, potřeme kečupem, posypeme pizzovým kořením, poklademe celou plochu šunkou, posypeme nastrouhaným sýrem… více o Šunkové koláče z listového těsta
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a… více o Uherské kuře
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do… více o Asijské tajemství
Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z… více o Pangasius na kari
Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek. Do něho dáme změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou… více o Linecké koláčky
Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody… více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme… více o Smažené bochánky (koblihy) s mákem
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když… více o Vepřová plec po Znojemsku
Těsto: vyšlehat žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšlehat sníh s přidáváním cukru a postupně zašlehávat do žloutků,… více o Princeznin dort
Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na… více o Tříbarevné kokosové tyčinky s čokoládou