4
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk. Zpracujeme… více o Bílé čokoládové dukátky
Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme knihu – hlavně nerozříznout celé! Prsa osolíme,… více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Vše v míse spojíme v hmotu. Z hmoty na hříbečky oddělíme asi 1/4, ke které přidáme 2–3 lžíce kakaa, aby se to obarvilo… více o Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Skvělá, dozlatova upečená bramborová buchta je ovoněná slaninou, majoránkou a česnekem.… Celý článek
Albert Einstein byl nejen génius, který svou teorií realitivity změnil pohled lidstva na čas a… Celý článek
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na… více o Drůbeží cihla
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou… více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na… více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Do mysky dáme všechny ingredience a pořádně promícháme. Necháme deset minut odstát. Připravíme si pekáček do kterého… více o Pečeně po kanadsku
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney… více o Indické chutney
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí - dle chuti. Prudce… více o Smažené jednohubky
Naporcujeme si kuře tak aby sme ani trošičku neplýtvali. Kosti co nám zbyli a maso na hrudi mužeme použít na vývar.… více o Dušené kuřátko
1. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. 2. Pečeme… více o Nugátová kolečka
Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vařící vody vložíme kostky oloupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a… více o Valašská kyselica
Připrav si vál a mouku. Změklé máslo, cukr, vejce šlehat robotem a přidat tvarohy, šlehat, přehodit metlu, a přidat… více o Mazanec tvarohový
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka
Náplň: 10 PL cukru, 5 KL skořice, 1/2 másla Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a skořicí. Ze všech surovin… více o Pletenec se skořicí