
2.8
Vše smícháme dohromady, těsto dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Tvoříme kuličky a obalíme v kokosu. Uchováváme v… více o Kokosové kuličky
Piškoty rozemeleme, přidáme změklé máslo, moučkový a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby.… více o Bílé kokosové kuličky – nepečené
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené… více o „Piknik" medové kuličky – kokosové
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z… více o Mazurek
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na… více o Hospodský vepřový guláš
Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme ve sníh. Žloutky smícháme s cukrem a také vyšleháme. Potom přidáme zbytek… více o Jablečný sen
Jeden kus listového těsta rozválíme potřeme kečupem dáme salám, olivy, sýr (co zrovna máme) Roládu zabalíme a dáme do… více o Šneci – co lednice dá
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme… více o Mexická polévka z naší hospody
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,… více o Zapečené těstoviny s tuňákem
1. Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe… více o Čokoládový dort s whisky a šlehačkou
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené ve folii dáme odpočinout na 30 minut do lednice. Spařené a… více o Linecký koláč mlsné Ivy
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi, kromě vody, rozmixujeme. Komu chutnají ostřejší chutě,… více o Bazalkové tofu
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu