
3.33
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu. Bílou… více o Karamelový koláč
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte… více o Banánovo-karamelový dort
Žloutky s cukrem za postupného přidávání vody vyšleháme do pěny, přidáme mouku se sodou a sníh z bílků. Polovinu těsta… více o Malinový zákusek
Tajná ingredience, kterou hojně používaly už naše babičky a maminky, je stále v kurzu.… Celý článek
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením a na domácí oslavě ho spotřebujete litry. Je… Celý článek
Těžko se tomu věří, ale na letní oslavě oslníte nejen grilovaným masem. Zkuste grilovanou… Celý článek
Zatímco v zimě každý uvítá talíř horké polévky, která ho zahřeje, v létě jsou ideální studené… Celý článek
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně… více o Brambory trochu jinak
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme.… více o Červená paprika jako Antipasta
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na… více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek… více o Žampiony s bylinkami
Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, přášek do pečiva a na kostky… více o Hrušková buchta
Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Ušlehejte sníh… více o Piškotové lívance s lesním ovocem
Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek a olej a postupně… více o Ananasová pizza
Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál… více o Těžké placky (bramborové)
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme . více o Znojemský nálev na okurky
Fazole se nechat namočené ve vodě několik hodin. ( Nemusí se jenom se pak déle vaří. ) Ve stejné vodě uvaříme, podle… více o Fazolová polévka
Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme je na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu… více o Labužnické rybí filé
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně… více o Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou