Předehřejeme troubu na 170 stupňů a nachystáme si formu (vymazat a vysypat). Vytáhneme z ledničky smetanu ke šlehání (musí mít pokojovou teplotu).
Smícháme v mixéru 3 vejce, krystalový cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, polohrubou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Hmotu necháme ještě 5 minut míchat a poté ji vylijeme do formy, kterou máme již nachystanou.
Na takto připravené těsto nasypeme směs kokosu a 3 lžic moučkového cukru. Dáme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud kokos nezrůžoví.
Po vytažení z trouby okamžitě poléváme smetanou ke šlehání. Necháme nasáknout 10–15 minut a podáváme.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná