Předehřejeme troubu na 170 stupňů a nachystáme si formu (vymazat a vysypat). Vytáhneme z ledničky smetanu ke šlehání (musí mít pokojovou teplotu).
Smícháme v mixéru 3 vejce, krystalový cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, polohrubou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Hmotu necháme ještě 5 minut míchat a poté ji vylijeme do formy, kterou máme již nachystanou.
Na takto připravené těsto nasypeme směs kokosu a 3 lžic moučkového cukru. Dáme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud kokos nezrůžoví.
Po vytažení z trouby okamžitě poléváme smetanou ke šlehání. Necháme nasáknout 10–15 minut a podáváme.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku