Předehřejeme troubu na 170 stupňů a nachystáme si formu (vymazat a vysypat). Vytáhneme z ledničky smetanu ke šlehání (musí mít pokojovou teplotu).
Smícháme v mixéru 3 vejce, krystalový cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, polohrubou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Hmotu necháme ještě 5 minut míchat a poté ji vylijeme do formy, kterou máme již nachystanou.
Na takto připravené těsto nasypeme směs kokosu a 3 lžic moučkového cukru. Dáme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud kokos nezrůžoví.
Po vytažení z trouby okamžitě poléváme smetanou ke šlehání. Necháme nasáknout 10–15 minut a podáváme.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem