3.06
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Všechny ingredience dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto. Pudink dáváme v prášku (nevaříme). Nalijeme těsto na… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
Pro spoustu časově vytížených lidí představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres.… Celý článek
Josef Maršálek rád a často prozrazuje své recepty a vánoční cukroví není výjimkou. Slavný… Celý článek
Do Vánoc sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale určitě už máte některé druhy vánočního cukroví… Celý článek
Chcete mít napečené tradiční cukroví, ale děsí vás množství másla, které na jeho přípravu… Celý článek
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě… více o Anglické zázvorové sušenky
Listové těsto upečeme každé zvlášť na suchém plechu. Těsto: ušlehat 5 bílků, cukr, přidat 5 žloutků, vanilku, mouku… více o Papírové řezy
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne… více o Řízky v alobalu
Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.… více o Koňaková bábovka
Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku,… více o Nádivka ze zelí
Vše smícháme dohromady ve vláčné těsto. Oddělujeme kousky těsta, do kterého zabalíme dle chuti ovoce (jahody, meruňky,… více o Rychlé tvarohové ovocné knedlíky
Lososa očistíme, osolíme, opepříme posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi… více o Losos s koprovým dipem
Uděláme kvásek, - zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí děláme koláčky, které plníme dle chuti -… více o Koláčky z Bystřice
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí… více o Rajská polévka s krupicovými haluškami
Společně s anglickou slaninou opěčeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampióny,… více o Krůtí mňamka s nivou – rychlovka
Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu
Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v… více o Vídeňská cibulka