3.06
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Všechny ingredience dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto. Pudink dáváme v prášku (nevaříme). Nalijeme těsto na… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či… Celý článek
Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém… více o Ořechové řezy ledové – cukroví
Nejprve rozšleháme tvaroh s mlékem a olejem do hladké hmoty, pak přidáme mouku s práškem a sůl a vypracujeme vláčné… více o Plnění šneci
Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi… více o Staročeské kostky
POSTUP NA PIŠKOT: Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husté hmoty, vyšleháme bílky a opatrně promícháme s žloutkovou… více o Krémový dort potažený
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st… více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu… více o Ananasová podkova
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření.… více o Bavorská svíčková
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako… více o Česneková pomazánka
Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte.… více o Špenátové noky
Na upečený piškotový korpus natřeme 2 uvařené, teplé, jahodové pudinky. Do dvou ušlehaných šlehaček opatrně vmícháme 2… více o Jahodový zákusek II.
1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte … více o Tzaziky