
3.06
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Všechny ingredience dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto. Pudink dáváme v prášku (nevaříme). Nalijeme těsto na… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Když je před vámi parný den, nechcete se určitě hned ráno odbourat těžkou snídaní. Zkuste… Celý článek
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než… Celý článek
Rajčata jsou přímo synonymem léta. Právě v tuto dobu jsou červenější, voňavější a ještě… Celý článek
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Hermelín rozkrájíme na 3 kolečka. Každý plátek dáme mezi dva plátky šunky. Toto zabalíme důkladně do bramborového těsta… více o Schovaný hermelín
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Uvaříme hustý pudink, vychladíme ho. Cukr utřeme s máslem, poté do něj zašleháme pudink do hladka. více o Vanilkový krém do košíčků
Smetanu a jogurt promícháme s oběma cukry, jednu třetinu oddělíme a přimícháme do ní kakao. Na dno formy(menší,… více o Nepečený piškotový dort
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme… více o Bábovka s čokoládovými kousky
Uvaříme těstoviny, necháme trochu zchladnout. V misce si utřeme tavený sýr a rostlinné máslo, přidáme propasírovaný… více o Rychlé těstoviny s česnekovou pastou
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Zamíchat cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechat 10 minut. Přidat mouku, sůl a olej, promíchat, nechat opět 10 minut… více o Mini pizzy
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, které se připravuje z hladké mouky, mléka, soli a vajec. Když máme hotové… více o Slané palačinky II.
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze… více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka