3
Zpracujeme těsto a dáme na 30 minut do lednice. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem, na ni rozetřeme těsto a… více o Křehký koláč s broskvemi a oříšky
V míse rozmíchejte mouku s droždím, solí, cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté… více o Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a žloutky. Nakonec přidáme… více o Piškotový plát s broskvemi a želatinou
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo,… více o Ďábelské tousty
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko… více o Domácí knedlík ke svíčkové
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme… více o Toast andaluského rybáře
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh… více o Závin a la Airan
Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu - je lepší vláčnější těsto, hnízdečka… více o Vosí hnízda od babičky
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. Hrašku důkladně… více o Žampionové lívance
Ze surovin umícháme těsto, ze kterého na rozpáleném oleji usmažíme palačinky. Hotové palačinky potřeme Choceňským… více o Palačinky s pomazánkovým máslem
Vosmahnul jsem cibulku, rozpustil v ni maslo. Potom pridat med a citron. Kdyz to zacne penit tak na to prdnu maso.… více o Prsa na medu
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem.… více o Losos na bílém víně
orestovat do červena cibuli (sádlo, olej), přidat lžíci papriky, maso oválet v mouce a přidat do kastrolu, orestovat,… více o Vepřové na paprice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí… více o Zavařovaná domácí paštika
Vypracujeme těsto ze všech ingrediencí den předem. Vykrajujeme silnější tvary. Pečeme při 220°C cca 5 - 6 min podle… více o Měkké perníčky