Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme a vložíme do pekáčku. Přidáme nakrájený celer, mrkev,… více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Zbojnické kolínko Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do… více o Zbojnické kolínko
Jehněčí na tymiánu Jehněčí maso osolíme, opepříme, hustě posypeme tymiánem a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Podlijeme troškou vody… více o Jehněčí na tymiánu
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i… Pokud jste si ještě nezkoušeli doma připravit sirup z bezových květů, určitě mu dejte šanci.… Celý článek
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek… Kuře je jedním z nejoblíbenějších typů masa. Je libové, jednoduché na přípravu a není na něm… Celý článek
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte… Bezové květy jsou snad všude okolo vás a vy už nevíte, jak je zužitkovat? Jestli z nich už… Celý článek
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se… 1. června mají všechny děti svátek, tak ať si ho pořádně užijí! Připravte jim to, co jim… Celý článek
Plněné cibulky Cibulky oloupeme a každou křížem asi 2 cm hluboko nařízneme. V osolené vodě je přibližně 5 minut povaříme. Necháme… více o Plněné cibulky
Pařížské kostky s Margotkou Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme… více o Pařížské kostky s Margotkou
Tříbarevný tvarohový koláč Z výše uvedených ingrediencí uhněteme tmavé těsto, vyválíme a položíme na hodně vymazaný nevysypaný plech. Na tmavé… více o Tříbarevný tvarohový koláč
Staročeský trdelník Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Vzešlým kváskem a zbylým mlékem smíchaným s rozpuštěným tukem a… více o Staročeský trdelník
Hrnková buchta s jablky Smíchat ingredience (Heru napřed rozpustit), jablka až na konec, péci cca 40 min, může se polít čokoládovou polevou více o Hrnková buchta s jablky
Balkánské chleby Chléb namažeme máslem na to nastrouháme na jemno sýr, poklademe kolečky cibule, na jednu stranu kolečka okurky, na… více o Balkánské chleby
Zadělávaná kapusta Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky… více o Zadělávaná kapusta
Kuře na zelí a slanině Nakrájené brambory, na ně dáme zelí a potom tam dáme kuřecí stehna a na to dáme slaninu, dáme to asi tak na 40 min. do… více o Kuře na zelí a slanině
Banánová buchta V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech… více o Banánová buchta
Netradiční bramboračka Dáme vařit žebra a přitom oloupeme brambory a očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky,… více o Netradiční bramboračka
Bublanina od Lídy Žloutky s cukrem , olejem, mlékem, rumem, vanilkovým cukrem, moukou a práškem do pečiva smícháme opatrně se sněhem z… více o Bublanina od Lídy
Bebe řezy II. Ušleháme cukr a vejce a do směsi nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme do zhnědnutí… více o Bebe řezy II.