
3.25
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Do kuřecích prsou se udělá kapsa, do té se dá kousek (špalíček) Nivy a zašpejlí se. Potře se olejem, osolí a opepří.… více o Kuřecí prsa s nivou a mandlemi
Heru pokrájíme, utřeme z cukrem a žloutky do pěny. Přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem, z bílků vyšleháme tuhý… více o Ovocné řezy
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme. Náplň: měkký… více o Palačinky se sýrovou náplní
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Do menšího pekáčku narovnáme piškoty, které namočíme v kávě a rumu. V míse vyšleháme dotuha moučkový cukr, pomazánková… více o Tiramisu, které nezklame
1) Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2) 2/3… více o Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí
Kachnu den před pečením nasolíme, okmínujeme a nacpeme cibulí a jablky. Druhý den pečeme v troubě rozpálené na 140°C… více o Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při… více o Bezinková limonáda
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad… více o Chlebový salát Panzanella
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.… více o Vepřová játra na slanině
Do mísy vsypeme všechny ingredience a vše pečlivě prošleháme. Těsto vlijeme do plechu s pečícím papírem a pečeme v… více o Perník - buchta