3.25
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
České Vánoce už dávno nejsou jen o kaprovi, cukroví a misce jablek s mandarinkami. Barevnost… Celý článek
Na vánočku od babičky vzpomínáte, ale do své vlastní se pustit bojíte? Není se čeho bát!… Celý článek
Vánočka je spolu s cukrovím sladkým symbolem Vánoc. Nadýchaná, krásně vláčná a voňavá. Přesně… Celý článek
Nepečené cukroví rozhodně není žádným chudým příbuzným pečených dobrot ani řešením z nouze.… Celý článek
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se… více o Zelný kotlík
na másle nechháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí přidáme droždí. více o Pomazánka z droždí
Sýr nastrouháme a šunku najemno nasekáme na malé kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. … více o Smažený sýr bez smažení (v troubě)
Vemte si kmín a zeleninu a na máslu osmažte. Přidejte vařicí vodu. A vařte dokud zelenina nezměkne. více o Zeleninová polévka mňam
Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak… více o Modelovací hmota (falešný marcipán)
Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec i… více o Zamilovaný dort
TRADIČNÍ, (houbové níže) Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.… více o Lasagne – tradiční nebo houbové
1 185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout. … více o Jablečný kuskus
1. V míse smíchejte mouku se solí s máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto. … více o Quiche lorraine
Vařené brambory nastrouháme na drobno a nebo protlačíme lisem, osolíme, přidáme vejce a s hladkou moukou (množství je… více o Tenké placky
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené.… více o Výtečné těsto štrúdl
vše smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice aspoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně i týden v chladu,… více o Linecké kytičky