3.25
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Chcete si čekání na Vánoce zpříjemnit originálním způsobem? Vlastnoručně vyrobený adventní… Celý článek
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Jemný piškotový korpus potažený čokoládovou polevou se spoustou kokosu. To je dezert Lamington… Celý článek
Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl… Celý článek
prosátou mouku dáme do mísy osolíme uděláme kvásek- vlažné mléko , droždí a necháme vzejít poté vlejeme do mísy s… více o houskový knedlík
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč… více o Jednoduchý jablkový koláč
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s… více o Kokosové řezy z Kapského města
Smícháme přísady na těsto a vyválíme na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě do růžova cca 10 minut. Krém… více o Ledovky
1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne… více o Bůčková roláda v alobalu
Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle do růžova. Přidáme celý pepř, nové koření,… více o Simči rajská
Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Bagety podélně rozkrojte, vnitřní strany potřete olejem a dokřupava je ogrilujte. Poté na spodní díly rozdělte… více o Mozzarella sendvič
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou.… více o Staročeská vepřová kýta
Zelí nakrájíme nadrobno, přidáme kopr a zakysanou smetanu, osolíme. Řádně promícháme a dáme asi na 2 hodiny do ledničky… více o Zelný salát s koprem
Zelí uvaříme do měkka, nezaprašujeme ani neděláme žádnou zásmažku, jen scedíme. Na cibuli osmahneme anglickou slaninu a… více o Halušky se zelím a zakysanou smetanou
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini