3.25
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě… více o Čokoládový sirup
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, anebo hodláte provonět domov… Celý článek
Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou… Celý článek
Rozlousknout vlašské ořechy tak, aby zůstaly krásné půlky a minimum nepořádku kolem, může být… Celý článek
Bez lineckého cukroví se štědrovečerní stůl neobejde. Je jedno, jestli máte raději linecká… Celý článek
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme… více o Celozrnná vánoční kolečka
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby… více o Zapečené brambory – co dům dal
Na oleji zpěníme na drobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev na hrubo, přidáme mleté maso a osolíme.… více o Boloňské špagety od Verunky
Cibuli nakrájejte na špalky a rozprostřete ji na dno zapékací misky. Na ni položte 4 vepřové kosti (mohou to být různé… více o Šťáva z vepřových kostí
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu.… více o Krémová slepičí polévka
Ušleháme poctivě do hladka cukr, žloutky, olej, vodu - ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva … více o Bublanina – tutovka
Nivu, máslo, žervé , jogurt s dvěma a půl lžičkami sušené pažitky rozmixujeme a promícháme. Přidáme zbylou sušenou… více o Pomazánka z nivy s křenem
Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ní špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a… více o Hovězí "hospodský" guláš
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a 2 lžic vody ušleháme sníh, přidáme 50 g cukru, sůl a vanilkový cukr. Potom… více o Osvěžující ovocný dort
V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené… více o Chalupářské těstoviny
Vařené krůtí maso obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Může se použít maso z kostry, křídel krku apod. Rýži… více o krůtí rizoto