Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety osmažíme na předehřátém oleji.
Vyndáme je z pánve na talíř, použitý olej slijeme a do pánve dáme máslo. Vmícháme do něj lžíci mouky, osmažíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme kečup, sojovou omáčku, worcester, promícháme a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme osmažené kotlety a necháme je v omáčce na mírném ohni dodusit doměkka.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči