
2.67
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso. Vložíme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel.… více o Kotlík albánský
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se… více o Zelný kotlík
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Když se řekne dort zdobený houbami, představíte si asi moučník pro vášnivého houbaře. Dorty… Celý článek
Šípkové keře jsou právě teď obsypané červenými plody. Děti z nich vyrábějí korálky nebo různé… Celý článek
Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Jemná květinová vůně, čistý zelený čaj a promyšlená výroba dělají z jasmínového čaje… Celý článek
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a… více o Linecké bábovičky
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je… více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme… více o Česneková pomazánka se sýrem
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte… více o Vanilkové nebe
Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na… více o Kuřecí plátky se skořicí
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a… více o Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Ve větší misce rozšleháme vidličkou bílek, přidáme cukr, kakao, změklé máslo, kokosovou moučku a trochu rumu a dobře… více o Rumové kuličky
Špekáčky a cibuli oloupat, nakrájet na půlkolečka a promíchat v míse. Suroviny na nálev smíchat v kastrolu, přivést do… více o Jeňovi utopenci
1. Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. 2. Naplníme… více o Bůček dva v jednom
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme najemno nakrájený česnek, oloupaná rajčata, hřebíčky,… více o Kuřecí steak se zapečeným sýrem
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Z vejce, mléka, mouky, nastrouhaného sýra a česneku vyšleháme těstíčko (mouku… více o Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty… více o Mrkvové lívanečky