
2.67
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso. Vložíme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel.… více o Kotlík albánský
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se… více o Zelný kotlík
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
U nás se jim říká rozbouchnuté brambory nebo zkráceně bouchačky. A slavný britský šéfkuchař o… Celý článek
Jablečné koláče jsou osvědčení domácí utěšitelé. Ať už je to klasický páj z křehkého těsta,… Celý článek
Podzim je obdobím barevných listů, hustých polévek a také časem, kdy si můžete opět po roce… Celý článek
Mleté maso má dvě hlavní výhody. Je rychle hotové a seznam skvělých receptů z něj je… Celý článek
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Mouku smísenou s práškem do pečiva, cukr tuk, sůl, vodu a vejce na vále zpracujeme v tužší těsto. Těsto rozválíme na… více o Moučník s revení (rebarborou) nebo jablky
Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky,… více o Pirohy z rohlíků
Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po… více o Dětská svíčková aneb Když děti nechtějí zeleninu
Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle naší chuti. Velmi dobré jsou s… více o Palačinky od Petera
rozpustím kostku másla/Hery, ve které opeču pytlík ovesných vloček. Přidám 100g sekaných oříšků a rozinky. Po… více o Ovesné sušenky
Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery,… více o Bramborový koláč s jablky
Brambory omyjete studenou vodou, nakrájíte. Nakrájený brambory hodíte do hrnce s vařící, osolenou vodou a buď se na ně… více o Brambory s tvarohem
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme… více o Smažené bochánky (koblihy) s mákem
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek,… více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem a… více o Pudinkové řezy