Krakonošovo tajemství

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 1
      dl mléko
    • 100
      g slanina
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kg vepřová plec
    • 1
      lžíce hořčice
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 5
      ks párky

Postup přípravy receptu

  • Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké (má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka záklechtku a přidáme ji do omáčky.
  • Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu i vařené brambory.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: