3.42
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku. Do mezer dáme… více o Filé po cikánsku
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem… více o Králík na česneku
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme… více o kralik na vine
Červen je bohatý na gastronomické akce, které potěší všechny milovníky dobrého jídla a pití.… Celý článek
Každý z nás už někdy upekl nebo minimálně ochutnal šneky z listového těsta. Pizza šneky jsou… Celý článek
Černý bez je rostlina, která se již po staletí používá v lidovém léčitelství, a jeho květy lze… Celý článek
Jsou jednoduché, rychlé a skvěle chutnají. Navíc i krásně vypadají. Oslnit s nimi můžete třeba… Celý článek
Z telecí kýty si nakrájíme plátky o hmotnosti 100-150 g.Naklepeme je , osolíme ,opepříme .Obalíme v hl .mouce , … více o Smažený telecí řízek
Cukr s vejci a máslem vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Na plech, kde máme… více o Dunajské vlny s meruňkami
Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na… více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným… více o Jednoduché plněné zelné listy
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce… více o Sachrův čokoládový dort
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne… více o Žampiony plněné šunkou a nivou
1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy přesypeme hrubou mouku, přidáme… více o Halušky z kynutého těsta
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky… více o Ájenčina šumavská kulajda
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký… více o Pravé maďarské lečo
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso na menší kostky, osolíme, opepříme a zatáhneme. … více o Hovězí na houbách
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.