
2.33
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu… více o Zapékané brambory s pórkem
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2–3 cm silná kolečka. Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme máslem… více o Švédské brambory s pórkem
Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky. Na plech nakapeme trošku oleje,… více o Rychlé zapečené brambory se šunkou
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Ostružiny jsou symbolem vrcholného léta a příležitostí k přípravě mnoha chutných dezertů,… Celý článek
Těstovinové saláty jsou ideálním letním jídlem. Zasytí, ale přesto jsou lehké a hotové za pár… Celý článek
Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady,kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme… více o Rošťák od Gizda.
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý. více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí… více o Česnečka se šunkou a sýrem
z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto vyválíme 2 placky naplníme strouhanými jablky se skořicí rozinkami ořechy a… více o Jablečný koláč
Kroky: 1. Scedíme celer nebo nastrouháme najemno čerstvý (1/2 čerstvého celeru). 2. Umeleme šunkový salám s cibulí… více o Výborná celerová pomazánka
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opražíme. Zahustíme ve šťávě… více o Mleté maso na havajský způsob
Vejce uvaříme natvrdo (10 min). Napůlíme a žloutky dáme do misky. Přidáme hořčici, máslo, taveňáky a sardelku. … více o Vajíčka plněná vajíčky
Všechny ingredience společně promícháme. Do této marinády vložíme na několik hodin maso (výběr dle vlastní chuti) a… více o Marináda na maso
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků.… více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo.… více o Babiččina sekaná
Ušleháme máslo s cukrem, zašleháme žloutky a zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na vymazaném a vysypaném… více o Máslové řezy
Z přísad na těsto zpracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu a upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu… více o Ovocný koláč s tvarohem - bez vážení