2
Z kompotu slijeme šťávu a pár lžic promícháme s jogurtem. Ovoce nakrájíme na menší kousky a střídavě ho plníme s… více o Jogurt s meruňkami
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.… více o Makový koláč s meruňkami
Toto množství je na jeden dort. Nejprve dáme vařit pudink. Půl sáčku ve 100 ml mléka. Necháme vychladnout. Vyšleháme 3… více o Mandlový dort s meruňkami
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Tuk ušleháme s cukrem a solí, přidáme vajíčka jedno po druhém. Mouku smícháme s ovesnými vločkami a práškem do pečiva… více o Ovocné muffiny
Maso naklepeme a naložíme jej do směsi kari koření a jogurtu. Paprikové brambůrky rozdrtíme na jemno a naložené maso v… více o Kari maso v brambůrkách
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a namočíme do vody s citronovou štávou. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí… více o Kuře na kari s jablky
Na sádle zpěníme nasekanou cibulku, ke ktereé přikrájíme anglickou slaninu. Současně si dáme vařit kysané zelí, do… více o Fleky s kysaným zelím
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso… více o Editina myslivecká svíčková
Nejdříve uděláme náplň. Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky nebo plátky. Do hrnce dáme menší kousek či lžíci… více o Levný práškový závin
V misce smícháme ingredience dohromady. Osolíme a opepříme. V ledničce vydrží 3 dny. více o Krémový dresink z podmáslí
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem… více o Okurková omáčka
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod… více o Hrníčkové lívance
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou,… více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
1. V míse smíchejte mouku se solí s máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto. … více o Quiche lorraine
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se při smažení rovnoměrně propekla. Ty pak ještě lehce nakrojte a vmasírujte do… více o Korunovační kuřecí salát