Krémová česneková cibulačka

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 75 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Polévka
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 50
      ml smetana
    • 1
      l vývar
    • 5
      ks červená cibule
  • Na ozdobu
    • jarní cibulka
    • mletá paprika
    • krutony

Postup přípravy receptu

  • Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10 minutách restování přihodíme oloupané stroužky česneku. Cibuli restujeme velmi zvolna, nesmí se připálit. Měla by pouze lehce zhnědnout.
  • Po uplynutí doby zaprášíme moukou, lehce osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou 30 minut vaříme.
  • Poté polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  • Podáváme s krutony, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a se špetkou mleté papriky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: