
3
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou dýni.… více o Dýňová polévka dle mamky
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku… více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Pamela Anderson není jen herečka a ikona devadesátých let. I když v poslední době přitáhla… Celý článek
Sezóna dýní je v plném proudu! Za pár korun je seženete nejen na trhu, ale i v každém… Celý článek
Květák je zelenina, která rozhodně umí překvapit. Už jste ho zkusili upéct v troubě? Je rychle… Celý článek
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Kuřecí prsa nakrájíme na filety (tenké plátky), jemně naklepeme rukou, posypeme steakovým kořením a dáme orestovat na… více o Kuřecí prsa s broskvemi
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1… více o Božské ořechové trojúhelníky
Z mouky, másla, smetany, moučkového cukru, droždí a špetky soli vytvoříme těsto a necháme kynout. Mezitím vytvoříme… více o Plněné rohlíky – mandlové nebo ořechové
Z těsta vzyválíme 2 pláty. 1. plát dáme na plech a vyskládáme piškoty. Uvaříme pudink podle návodu, necháme zchladnout… více o Štrúdl trochu jinak
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sýr, vejce, mouku, smetanu, nadrobno nasekanou cibulku a promícháme.… více o Mrkvové placky
Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rovněž okurky a… více o Utopence z hostince
Rybí filety lehce zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem nebo olejem a poklademe… více o Pangasius s bazalkovým pestem a sýrovou krustou
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a… více o Indická kořeněná polévka s cibulí
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus , stačí přibližně 5 až 7 minut. Poté rozehřejte řepkový olej ,… více o Květákový mozeček
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah… více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení… více o Perníčky – rovnou k jídlu
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány, až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko… více o Banánový chléb z USA