Krémová slepičí polévka

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,3
      ks celer
    • sůl nebo kostka bujónu
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 300
      ml mléko
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      ks slepice nebo kuře
    • 1
      hrnek sladká smetana

Postup přípravy receptu

  • Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme, vykostíme a nadrobno pokrájíme. Vývar přelijeme do jiného hrnce, doplníme vodou, zeleninu nadrobno nakrájíme a vývar přivedeme k varu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, za stálého míchání povaříme a vlijeme do vývaru. Promícháme a povaříme. Pak přidáme maso, zeleninu, přisolíme, okořeníme podle chuti a zjemníme smetanou. Krátce povaříme, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: