3.16
Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký… více o Jahodový dort
Těsto: Smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko dohladka. Vysypeme dortovou formu a… více o Banánovo-jahodový dort
Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husté hmoty, vyšleháme bílky a opatrně promícháme s žloutkovou hmotou. Po troškách… více o Krémový dort potažený
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme… více o Kuře kachna
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba. Tohle máslo je na 99% podobné tomu… více o Máslo ala pizzerka
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a… více o Mexická kuřecí jatýrka
Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Kostičky vložíme do plechu a nalijeme tak jak kolečko salámu. Do… více o Vegetariánské brambory
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po… více o Špagety se sojovým masem
Maso zlehka naklepeme,osolíme,opepříme a pokmínujem. V hrnci si rozpálíme olej a vložíme do něj na kostky nakrájenou… více o Vepřová krkovice na tmavém pivu
Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně… více o Bublanina podle babiččiny kuchařky
Zpracujeme těsto a ihned vyválíme 4 kulaté placky. Nakrájíme jako pizzu a plníme předem připravenou nádivkou. Od… více o Rohlíčky (paní Báčové)
Na mirnem ohni rozpustime v hrnci tuk, na kterem nechame zesklovatet nahrubo nakrajenou cibulku. Jakmile cibule zacne… více o Maminčina rajská omáčka
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.… více o Pomalu pečená kachna s medem
Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme sádlo, vodu a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Těsto roddělíme na 5… více o Tortilla
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví… více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.