3.3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a přidáme je… více o Křenová omáčka se smetanou
Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku… více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Vše smícháme, naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme a v zavařovacím hrnci zahříváme 20 minut na teplotu 90 °C.… více o Křenová pasta
Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky… Celý článek
Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a… Celý článek
Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve… Celý článek
Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku… Celý článek
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění… více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Možná se to nezdá, ale rizoto je opravdu chutné. Zeleninu vložíme na rozpálenou teflonovou pánev - bez tuku! Když začne… více o Neškodné rizoto
Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle… více o Piškotové řezy nepečené
Změklé máslo utřeme s cukrem, vejcem a tvarohem, pak přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme… více o Tvarohový koláč s trojí zavařeninou
Škvarky, zeleninu, česnek a cibuli rozemeleme a přidáme ostatní suroviny. více o Škvarková pomazánka s Moravankou
Nejprve si připravíme maso: na rozehřáté pánvi orestujeme na jemno nasekanou cibuli, pak přidáme maso, protlak,… více o Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Dělala jsem z polovičního množství, Kávu jsem přidala v prášku, tj. nerozpuštěnou. Použila jsem kapučíno. Přidala jsem… více o Vánoční kávové slzičky
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmem si plechovou misku cca 0,5l. Okurku nastrouháme na hrubém… více o České Tzatziki
Zpracujeme každé těsto vzlášť. Pak zabalíme do celofan. sáčku a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Pak těsta… více o Koláče z Moravy
Rozvařit jablka v 0,5 l vody, přidat vanilkový puding s vanilkovým cukrem. Do formy vyskládat piškoty a směs na to… více o Jablečný dort
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme… více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a… více o Hovězí "hospodský" guláš