2.3
Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm… Celý článek
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Vyhazujete často jídlo, protože vám zbyde nebo se rychle zkazí?Jen v Česku končí každý den… Celý článek
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě… více o Margot řezy
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá… více o Žluté koláčky
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory,… více o Pórkové brambory
1. Chlazené kuřecí prso podélně rozkrojíme, vzniknou nám dva tenké řízky. 2. Řízečky naložíme do smetany s tymiánem a… více o Marinovaná kuřecí prsa
1. Utřeme tuk, cukr a vejce. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a… více o Jablečné muffiny s tvarohem
Krájená rajčata rozmixujeme, aby byly pěkně nadýchané napěněné; povaříme s mlékem/smetanou, příp. vodou (podle toho,… více o Primitivní rajská polévka
Sýr utřeme s majolkou, přidáme umleté uzené maso, nastrouhanou karotku a křen, přisolíme a zlehka promícháme. více o Pomazánka z uzeného masa
Heru si vyndáme min. hodinu dopředu z lednice aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru… více o Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem
Linecké těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto… více o Báječný sněhovo-tvarohový krémeš s ovocem
BEZ MASA: Omáčka: Ve velkém hrnci, osmažíte cibulku přidáte postupně všechnu zeleninu a vaříte doměkka(jako základ… více o Zdravé zeleninové lasagne
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme,… více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Pomerance s prosciuttem: Nakrajime 1/2-3/4 pomeranc na 3-4 silnejsi platky a kazdy obalime v platku prosciutta. … více o Michana vajicka s pomerancem v prosciuttu