
2.2
Sušené houby dáme vařit v osolené vodě s kmínem nejméně půl hodiny. Kvásek rozmícháme ve vodě nebo troše mléka a… více o Krkonošské kyselo
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Chutí se tak trochu podobá příbuzné cuketě, je ale výraznější a lehce nasládlý. Neprávem… Celý článek
Ať už máte svoji úrodu, zásobuje vás rodina nebo nakupujete na trhu, je ideální udělat si i… Celý článek
Omáčka z rajčat je, hned po kečupu, jedním z nejlepších způsobů, jak zpracovat letní úrodu.… Celý článek
Vinobraní bývá největším svátkem vína jak pro samotné vinaře, tak pro milovníky jejich vín.… Celý článek
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme… více o Citrónové kuře s hruškou
na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět… více o Kuře v temnotách
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a… více o Studený boršč
V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku… více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou… více o Zelné placky
Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich "bubáky", salátový okurek můžeme a… více o Lahodný těstovinový salát
1. vejce, cukr vymíchat do pěny, postupně přidávat olej 2. přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr 3. nalít na… více o Ovocná bublanina jako od babičky
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory… více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
Mouku rukama zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto… více o Makový koláč s tvarohem
Naloupete syrové brambory (dle množství), zelí (kyselé nebo jiné/dle množství) propláchnete, scedíte, nakrájete na… více o Bramborová bomba
Vše nakrájet na malé kousky (čtverečky), dát do mísy, zamíchat, přidat pažitku a petrželku, osolit, opepřit. více o Anglický salát