
3.3
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou… více o Buřty na černém pivu
Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce… více o Buřty na černém pivu
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr… více o Králík na švestkách a černém pivu
Jak to dopadne, když si obléknou zástěru dva specialisté na výživu a rozhodnou se podělit o… Celý článek
Těsto, ze kterého připravíte řadu příloh, ale také samostatných pokrmů a dezertů. A to jak… Celý článek
V našich krajích by klidně mohlo platit, že hrnec plný polévky je základem spokojené rodiny.… Celý článek
Vlašské ořechy neboli vlašáky patří mezi nejoblíbenější ořechy. Jak je ale nejlépe dostat ze… Celý článek
Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji… více o Chilles Con Crema
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme si cibuli a dáme na rozpálenou pánev s oliv. olejem. Chvilku necháme smažit. Potom… více o À la Carbonara
Rohlík nakrájíme na kostičky a se vším ostatním zamícháme v míse do polotuhého těsta. Cca 2-3 hrnky(podle velikosti)… více o Nejjednodušší knedlíky
- šlehačka se ušlehá se ztužovačem, vanilkovým cukrem, přidá se Ricota a promíchá se - do dortové formy se naskládá… více o Tiramisu
V 1,5 l vody povaříme nakrájené citrony asi 5 minut. Do vlažného přidáme omyté kopřivy a necháme 1-2 dny louhovat.… více o Kopřivový sirup
Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso.Vaříme, až je maso měkké.Očištěnou… více o Moskevský boršč
1.krok: Odkrojit špičky rohlíků a každý rohlík nakrájet na 10 koleček. 2.krok: Kolečka namazat máslem. 3… více o Salámové jednohubky s olivami
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžicí… více o Tvarohové kobližky
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou,… více o Rychlý celozrnný špaldový chléb
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,… více o Boloňské špagety po anglicku
1. 4 ks sklenic 0,7 l naplníme okurkami překrojenými na poloviny, proložíme koprem a nakrájenými cuketkami. 2. Hodně… více o Celoroční kvašáky
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s… více o Pikantní kuře na zelí