V hrnku mléka rozmícháme vejce, vlijeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.
Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlijeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu