Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát – voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Přidáme na drobno nakrájené papriky, krátce osmahneme, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájená rajčata a ochutíme bazalkou. Zahustíme rajčatovým protlakem a dochutíme sojovou omáčkou. Směs nalijeme na bulgur a posypeme sýrem.
Rychlý oběd nebo večeře, suroviny dávkujeme podle chuti. Na začátku lze přidat na kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky