Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Takto naložené maso dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje orestovat, přidáme protlak s cukrem a též orestujeme. Pak nalijeme cca 3 dl horké vody, přidáme česnek, sůl, pepř, chilli a povaříme doměkka (10minut stačí). Nakonec vlijeme smetanu, popřípadě ještě zředíme vodou. Podle potřeby dochutíme, necháme probublat a můžeme podávat.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka