3.4
Telecí ragú: Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině… více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony… více o kuře - na víně
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle. 2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme… více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,… více o Pařížské kostky černobílé
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2-3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Tvrdý sýr zavážeme do mikrotenového sáčku a vaříme zvolna ve vodě do úplného změknutí. Roztavený sýr rozmáčkneme nebo… více o Sýrová roláda
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně… více o Kokosky
Cibuli si oloupeme a nakrájíme (já krájím na hrubo) a dáme na dno pekáčku. Maso naklepeme osolíme, opepříme (podle… více o Maso s tatarkou
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Nejprve si vyšleháme bílky. Vejce utřeme s cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehané bílky.… více o Nutella roláda
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve… více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek… více o Jednoduchá ovesná kaše – zdravě a chutně
Brambory omyjeme a důkladně očistíme a pokrájíme na měsíčky. Troubu si předehřejeme cca na 200°C. Na plech nalijeme… více o Americké brambory