lžička
hořčičné semínko
případně stejné množství hořčice
2
ks
rajčata
6
stroužek
česnek
jemně plátkovaný
1
dl
mléko
15
ks
rozinky
1
lžička
skořice
1
lžička
hřebíček
1
lžíce
citronová šťáva
či vinný ocet
2
lžička
zázvor
1
lžička
pepř celý
300
g
kuřecí maso
1
lžička
koriandr
10
ks
kešu oříšky
1
lžička
kardamom
1
dl
olej
na smažení
1
lžíce
tandoora
1
lžička
kumin
5
ks
chilli papričky
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme koření, přidáme maličko vody – vznikne nám tzv. směs Masala. Veškeré koření je v mleté či drcené formě.
Rozinky a kešu, které si necháme předem na pár hodin namočené v trošce mléka, rozmixujeme na kaši a dáme stranou. Cibuli pokrájíme na jemné plátky, rajčata na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej. Cibulku osmahneme dohněda, přidáme česnek, zázvor a minutku posmažíme. Nyní přidáme masala pastu a též asi půl minutky koření restujeme.
Přidáme rajčata a po 2 minutách marinované kuře. Necháme kuře pěkně obalit v masale. Přidáme půl šálku vody, sůl dle chuti a vaříme přikryté na mírném ohni, dokud není kuře měkké. Přidáme kešu-rozinkovou pastu, stáhneme z ohně a přidáme nasekaný koriandr. Pro zvýraznění chuti je vhodné přidat trochu vinného octa (asi 1/2 lžice) či stejné množství citronové šťávy.
Konzumovat lze hned po uvaření, avšak lepší zážitek je z pokrmu den uleželého. Jako příloha se hodí rýže nebo indické placky.
Moc dobré je dát spolu s masem asi 5 brambor střední velikosti překrojených podélně a pokrájených na asi 4–5 mm plátky. Je ale třeba dát více vody, aby se brambory dobře provařily. Konzistence jídla by měla být hustší, takže přebytečnou vodu je dobré nechat posléze vyvařit.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage