4.5
Smícháme těsto na palačinky a uděláme je na nepřilnavé pánvi. Ozdobíme šlehačkou. více o Palačinky se skořicí
Těsto vyválíme. Nakrájíme na proužky. Pomažeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a mletými ořechy. Jednotlivé proužky… více o Šneci se skořicí
Náplň: 10 PL cukru, 5 KL skořice, 1/2 másla Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a skořicí. Ze všech surovin vymícháme… více o Pletenec se skořicí
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180… více o Buchta volské oko
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a… více o Masový dort
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, tvarohy, šunkový salám nakrájený na kostičky a… více o Bramborové puzzle
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.… více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s… více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Uzenáče očistíme, vykostíme, umeleme nebo rozmixujeme a přidáme do másla vymíchaného s hořčicí a nastrouhanou cibulí.… více o Pomazánka z uzenáče
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej.… více o Tarator
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa… více o Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve
Utvoříme krásně tvárné těsto, rozválíme na utěrce. Na náplň smícháme oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a posekané… více o Dietní jablečný závin
Do většího kastrolu rozpustíme sádlo. Na drobno nakrájenou cibuli necháme osmahnout do tmavočervena (bacha, ať neshoří)… více o Jiříkův guláš
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme… více o Frankfurtská polévka s houbami
Posejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a rozinky, rozdrtíme tuk.. Mléko promícháme s vejcem a většinu vlejeme… více o Žemle scones