Na oleji osmahneme na kousky nakrájené maso, přidáme nakrájené olivy, papriku a pórek. Chvíli společně orestujeme. Pak slijeme olej, zalijeme smetanou a zahustíme nastrouhanou nivou, necháme roztát.
Příloha: palačinky na slano, bramborová kaše, rýže.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky